Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.8.2008, Michal Učeň, recenze
S tablety se na Světu hardware nesetkáváme často. Jde o specifický druh ovládacího zařízení, které nachází své uplatnění u menší skupiny uživatelů a bývá neocenitelným pomocníkem grafiků. Stále častěji jsou ale využívány i běžnými uživateli.
Hynek.G | 6.3.201317:50
mám problém a nevím si rady ­- mám OS W7 a když tablet připojím, hned ho vidí a reaguje. Jakmile ale nainstaluju z přiloženého CD ovladače, programovatelná tlačítka fungují, ale nechodí kurzor po obrazovce a dioda na dotek reaguje pohasnutím. Nefunguje to ani po připojení USB do jiné přípojky. Musel jsem to vyřešit obnovením systému. Je na to snad nějakej fígl?
Odpovědět0  0
zolo1 | 16.8.200921:04
Môže mi niekto poskytnúť návod na Photoimpact 12 v četine?Odpovede zasielajte na zolidiver@orangemail.sk
Ďakujem.
Odpovědět0  0
mkač (1) | 3.1.200922:10
nemám zkušenosti ale kurzor na monitoru kmitá nemohu se v určitých partií přichytit k objektu nebo jej zase přesunu do jiného prostoru a to ve vektoru je práce na nic kdyby to šlo tak vás žádám o pomoc ´koupeno v CZ orig. ­"mkač"
Odpovědět0  0
Bobinas | 24.12.200823:55
Dobrý večer,dostala jsem k ježíšku tento tablet mám z něho velikou radost.Jenže nemám k němu český návod.Nejsem žádný grafik jen si hraji tak po domácku z fotkama ve PS tak jsem chtěla poprosit jestli mi nemůžete nějak pomoci a hodit nějaký odkaz na návod pro blbína hlavně v češtině.Díky moc
Odpovědět0  0
T-M-S | 24.11.200819:57
Uvažuji o koupy tabletu za nějakou přijatelnou cenu.Jsem začínající grafik a zatím všechny výtvory jsem kreslil myší,s tabletem nemám žádné zkušenosti.Je tento tablet vhodný na práci v Adobe Photoshopu a nebo lze za podobný peníz ziskat něco lepšího a kvalitnějšího?Děkuji za případné odpovědi.
Odpovědět0  0
Prokop hapala | 5.9.20080:58
No tento tablet jsem koupil sestr, a tedy musim rici ze jsem docela litoval ze jsem nekoupil radeji znovu starsi Genius MousePen.

Nevidim smysl v tom zaplacat plochu tabletu ­(nastroje na kresleni­) vecmi jako ovladani hlasitosti hudby.
Ovladaci tlacika na okrajich tabletu jsou konfigurovatelne jen sporadicky ­(nabindovat na ne casto pouzivane funkce napr. v photoshopu na ne stejne nejde­)
Pritlak je na nejmecki nastaveni stale priliz tvrdy na malbu volnou rukou, stejne jako u MousePen.
Absenci konfigurace rozsahu aktivni plochy povazuju za teda dost zasadni nedostatek, hrancici s ignoranci, zvlaste kdyz starsi MousePen ji mel. Clovek pak ani nevi jake aspect­-ratio na tabletu ma vuci monitoru...a pak se divi ze jeho tahy jdou pod jinym sklonem nez si mysli...to je velmi neprijemne.

Navic se mi obcas ­(pri nekterych staretech systemu­) tablet neaktivuje sprave ­(dala nesmysly­)

Pripada mi ze tento tablet je motivovan ciste snahou udelat libivou obalku pro lidi kteri stejne nevi jak tablet pouzit, jen se jim proste libi takova ­"cool­" vecicka, pricemz z funkcniho hlediska je spise horsi nez starsi modely od geniusu

jedine vyznamejsi ­"+­" vidim v tech vymenych hrotech ktere mousepen nema,
protoze uz jsem predtim 2 hroty ­(=dva genius tablety ­- nevymenitelne­) vykreslil
Odpovědět0  0
YETOX | 23.8.20089:00
Mám sice jiný typ a to GENIUS G­-Pen F610, ale jen chci upozornit, že rýhy jsou vidět na folii, kterou je nový tablet polepen z výroby. Jde dolů opravdu blbě. Dokonce jsem chvíli myslel, že jsem tablet zcela zničil stažením folie, která navíc není vůbec vidět, že tam je!!!!
Odpovědět0  0
sup | 23.8.200816:04
myslíš, že ji recenzent zapoměl sundat? Ty rejhy by byly fakt divný, nepřipadá mi pravděpodobný, že by na to někdo od Geniusu nemyslel...
Odpovědět0  0
YETOX | 23.8.200816:30
Tipnul bych že jo, protože to výrobce má tak bezvadně nalisovaný, že jsem já ani syn nepoznal, že tam fólie je. A to jsem to někde z fóra věděl dopředu,že tam má být. Nejde totiž odchlípnout ani rožek té fólie. Podle kostrbatýho písma v ukázce bych řekl, že ji tam recenzent pořád má :­-­). Bez ní je povrch takový hrubší a pero nezadrhává a nedělá žádnou stopu ­- to je přeci blbost počmáranej tablet. No samozřejmě je to i o nastavení tlaku na pero. No a navíc myslím, že v návodu to sejmutí fólie taky nikde není.
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 23.8.200819:06
Na úvod velké díky za upozornění. Při testování jsem si důkladně dával pozor, zda­-li fólie na tabletu je a opravdu bych dal krk za to, že není ­(zkoušel jsem ji i odlepovat apod.­). Navíc po krajích jsou další fólie v místech, kde jsou dotyková tlačítka a tak by člověk nečekal, že zde výrobce dá i další na aktivní plochu. V manuálu opravdu nic není a jestli tam opravdu fólie je v takto skryté podobě, Genius by na to měl určitě upozornit. V pondělí ­(kdy budu mít tablet opět k dispozici­) zkontroluji, jestli na něm skutečně fólie je a případně recenzi upravím a případné budoucí vlastníky upozorním alespoň touto formou.
Odpovědět0  0
YETOX | 24.8.20088:37
Není zač, ale upozorňuji ještě jednou, že mám zkušenost s Genius G­-Pen F610, viz diskuze ­- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
Michal Učeň (68) | 25.8.20089:54
Tak jsem tablet zkontroloval a zkoušel na aktivní ploše fólii najít, ale se stejnými výsledky jako dříve. Podle mého názoru tam žádná není a pokud ano, tak je tedy zatraceně nenápadná a nelze ji sundat :­) Takže pravděpodobně se ten Váš a tento model v tomhle liší.
Odpovědět0  0
james008 (104) | 22.8.200812:56
Zajimavy kus za zajimavou cenu.. pravdepodobne bych si ho koupil ale kdyz ma problem s dvemi monitory tak do toho asi nepolezu.
Mam rozdilny format pomeru stran u obou..sice nic drastickeho jako 4:3 a 16:9 ale
mam crt kalibrovano na grafiku pri 1280x960
a vlevo odkladaci monitor na panely, monitorovaci utility a komunikacni programy.......
pri 1280x1024.... tim vznika odveky problem ze lcd je oproti crtcku o par centaku delsi navysku..z toho by moh byt janek... a vypnout jeden nemuzu.... leda zkusit to v shopu nekde... ten centak a neco co by mi chybel by mi nevadil..ale problemy jak je znamo se rady mnozi :­-­))
Odpovědět0  0
eoff (9) | 22.8.200810:43
Jo, po dlouhý době mě zase něco na SVH zaujalo, taky asi proto, že si ani nevybavuju jestli sem někdy recenzi nějakýho tabletu četl :­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.